<< TILBAKE
PUBLISERT AV Hovedforeningen
OVERSKRIFT MINNEORD
KILDE Finn Gjerken Larsen
DATO 16/04/2012
TEKST Sjokkmeldingenes tid er tydeligvis ikke forbi; sist fredag tikket en melding inn på mobilen: Sølve er død! Nei, det kan ikke være mulig: Ikke Sølve Jacobsen, selve symbolet på en person som i alle år har holdt seg i form og har levd et sunt liv. bl a har han daglig gått halvannen times tur i Vestmarka sommer som vinter. Søndager ikke unntatt!

Oppvokst i Sigurdsgate var det naturlig for en fotballglad gutt å søke til Turn og Lovisenlund. Han ble innmeldt i foreningen i 1948; det året Turn stilte småguttelag for første gang. Med sitt talent og alltid store innsats ble han en del av laget.Han gikk gradene via de aldersbestemte klasser til A – laget som på den tida befant seg i Hovedserien. Til tross for sterk konkurranse om plassene, endte Sølve opp med et anseelig antall kamper på ett av datidens beste lag.

På banen var han påliteligheten selv; en kunne alltid stole på venstrebacken! Han tacklet hardt og kontant, men alltid rent og fair. En kan nok med rette kalle han for en gentleman . Kan vanskelig se at han ville bli tildelt noe kort om slikt hadde vært i bruk den gangen!

Her er personen Sølve: En tvers igjen nom hederskar, snill , hjelpsom og ærlig. Aldri kom han med nedsettende bemerkninger om noen. Levde tydelig etter mottoet " har du ikke noe positivt å si, ti heller still"! Hans treffende, lune og gode kommentarer må heller ikke glemmes. Da koste han seg særlig godt.

Som sagt har han i alle år hatt sitt hjerte på Lovisenlund; noe klubben har hatt ualminnelig stor glede av. Etter at han flyttet tilbake til barndomshjemmet i Sigurdsgate, har han nedlagt mye arbeid for foreningen. Både i administrasjon og dugnad. Som mekaniker og en svært praktisk anlagt mann, var det nærmest ikke den jobb han ikke kunne utføre. Når han så i tillegg alltid var velvillig, var det mange veksler som ble lagt på hans skuldre.I flere år har han også innehatt vervet som klubbens brannsjef. Han tok oppgaven alvorlig, så over utstyret og holdt øvelser.

Det er først og fremst fotballgruppa og Hovedforeningen som har nytt godt av Sølves arbeidskapasitet. Men i yngre år da foreningen også hadde ishockey på programmet, stilte han opp både seint og tidlig for å legge forholdene til rette for hockey- trening.

For alt han har gjort,er han blitt tildelt klubbens hedersmerke.

Sølve Jacobsen var også en del av Old boys- gjengen som ukentlig treffes . Her hadde han sin faste plass. Da vi møttes lørdag, var stemningen svært trykkende ; det var ufattelig at hans stol alltid vil stå tom. Vi vil minnes hedersmannen Sølve !

Tankene våre går i dag også til barna Line og Kyrre som han var så stolt av og stilte opp for .

Vi lyser fred over Sølve Jacobsens minne!
For venner av Larvik Turn
Finn Gjerken Larsen
INNHOLD
KLASSE
LINK