<< TILBAKE
PUBLISERT AV Hovedforeningen
OVERSKRIFT GRATULERER MALIN!
KILDE Kilde ØP Foto: ØP
DATO 03/08/15
TEKST Dette var ikke bare det første gullet i årets ungdoms-OL, det var det første norske gullet i friidrett i lekene siden 2003 skriver ØP i dag.
Norge har tatt tre friidrettsgull tidligere, Det er Andreas Thorkildsen i spyd i 1999, Margrethe Renstrøm i lengde i 2001 og Christina Vukicevic på 100 m hekk i 2003.

– Jeg tror det egentlig ikke helt har gått opp for meg enda. Men jeg synes det er veldig gøy! sier Edland til ØP om prestasjonen.

Edland holdt tempoet oppe under hele løpet og passerte mål på tiden 2.07,43. Det førte til at tre av de fire konkurrentene nærmest henne løp inn til nye personlige rekorder. Konkurrentene forsøkte et angrep på oppløpet, men Larvik Turn-løperen var sterkest også de siste 50 meterne, og kunne juble da hun passerte mål som nr. 1.

– På oppløpet kom det plutselig ei jente som prøvde å løpe forbi. Jeg ble litt redd når jeg så hun, men jeg hadde heldigvis litt ekstra krefter, sa Edland til ØP.

– Hun er 16 år gammel og går bare rett bort og gjør det. Hun har en helt egen evne til å fokusere, og måten hun gjør det på er imponerende. Hun minner litt om Vebjørn Rodal, som tok ut sitt beste i mesterskap, sier en stolt trener, Ole-Petter Henriksen.

Friidrettspresident Svein Arne Hansen var blant dem som gratulerte Edland med gullet lørdag ettermiddag.
– Norsk friidrett gratulerer! Vi er stolte! skriver han på Larvik Turn friidretts Facebook-side.

Også ordfører i Larvik, og tidligere ordfører i Lardal var raskt ute med gratulasjonen.
INNHOLD
KLASSE
LINK