<< TILBAKE
PUBLISERT AV Friidrettsgruppa
PUBLISERT Nyhet
OVERSKRIFT Bereket senket rekord med 4 minutter og to sekunder.
KILDE Kilde: ØP Ragnar Eftedal
DATO 16/06/2012
TEKST Larvik Turns Tomas Bereket var i helgen på plass i Luster for å delta i det fjerde løpet i norgescupen i motbakkeløp.
Det kunne knapt gått bedre. Han senket rekorden i Molden Opp med fire minutter og to sekunder, og løp i mål nesten tre minutter foran sin argeste konkurrent – Fanas Thorbjørn Thorsen Ludvigsen.

– Han var selvsagt strålende fornøyd, og han fortalte meg etter målgang at han faktisk småsang og slakket litt på tempoet den siste strekningen da han skjønte han kom til å vinne. Jeg vet ikke helt hva jeg skal tro, forteller Petter Arnestad som er med Bereket til Luster. De siste ukene har vært hektiske for den eritreiske asylsøkeren. Først mistet han asylplassen i Larvik og måtte flytte til Nome i Telemark fordi han ikke hadde søkt om permisjon før han dro til Etiopia på treningsleir. I forrige uke fikk han imidlertid lov av UDI til å flytte tilbake til bøkebyen.Den siste tidens hendelser ser imidlertid ikke ut til å ha preget 25-åringen prestasjonsmessig.
INNHOLD Seieren lørdag ga Bereket 4.ooo kroner, i tillegg til en stor krystallvase og nye joggesko.

– Dessuten fikk han invitasjon til å overnattte på et luksushotell, med følge, ved neste års Molden Opp. Denne gang har vi innlosjert oss på et vandrehjem for egen regning, så det blir stor forandring, forteller altmuligmannen Arnestad, og opplyser at Bereket mandag drar til Sørlandet. Der skal han få joggesko som er spesialtilpasset føttene hans.

Forrige helg ble Bereket overasket av store snømengder da han i Bergen løp Gullfjellet Opp, og måtte ta til takke med andreplass bak Thorbjørn Thorsen Ludvigsen.

Nå fikk han altså revansje, og ligger godt an til å vinne norgescupen sammenlagt når tre løp gjenstår. Det neste løpet i cupen er Mefjellet Opp 22. juli, men allerede neste helg er Bereket på plass i Besseggen for å løpe Besseggløpet. Trolig med stor revansjelyst. I fjor løp han nemlig feil og måtte plukkes opp av mannskaper fra Røde Kors. – Men i år skal det være mer mannskap i løypa. Dessuten har de fått lov til å merke løypa denne gang, forteller Arnestad.
KLASSE
LINK