<< TILBAKE
PUBLISERT AV Friidrettsgruppa
PUBLISERT Nyhet
OVERSKRIFT Disse beina tar to NM-gull!
KILDE ØP 02/08/2005 (foto: Anne Skalleberg Gjerde)
DATO August 05
TEKST Jørgen Hasle Johansen går, eller springer, for gull på 400- og 800-meter i helgens junior-NM. - Dette bør jeg klare, sier talentet.
INNHOLD - Jeg har de beste tidene i år på både 400- og 800-meter gjennom hele sesongen. Så å håpe på gull er realistisk, sier Jørgen Hasle Johansen foran helgens junior-NM i Haugesund.
- Men det er ikke løpt ennå. Alt kan skje, forsikrer han.
Men selvtillit og troen på seier er nødvendig, noe Jørgen har. Heldigvis.
- I fjor ble det en 2. og en 4. plass. Men i år sikter jeg høyere, forteller han.
Etter å ha fått seg en liten knekk ved å ikke klare EM-kravet tidligere i sommer, er Jørgen igjen «fit for fight».
Han var åtte fattige tideler fra å klare kravet på 800-meter til junior-EM.
- Det har gått bra denne sesongen, men kanskje ikke så bra som deg skulle gått, oppsummerer 19-åringen som har satt personlige rekorder på begge distanser i år. Med 1.52.13 på 800-meter og 49.05 på 400-meter er det ikke mange som kan tukte larviksgutten.
- Den argeste konkurrenten på 400-meter, er nok sandefjordsgutten Jonas Modin Rismyr. På 800-meter har den hardeste motstanderen en pers på over to sekunder tregere enn min, forklarer Jørgen.
Med seg på turen til Haugesund får han Minna Fjeldskår og Martine Nicander. De 17-årige jentene sikter ikke like høyt som klubbkameraten, men etter hard trening er det lov å håpe på resultater.
- Håper i hvert fall på ny pers, sier Martine.
- Jeg er heldig hvis jeg når semifinale, sier Minna som skal løpe 100- og 200-meter.
Bare få dager etterjunior-NM flytter Jørgen til Oslo for å satse videre på løpinga. På idrettshøyskolen er alt lagt til rette for å bli en bedre løper.
Men bytte ut treningsprogram og trener, det har han ingen planer om.
- Jeg trives utrolig bra med Totto som trener. Vi har samme treningsfilosofi. Derfor kommer jeg til å følge vårt opplegg videre. Det har jo fungert veldig bra så langt, smiler Jørgen.
KLASSE
LINK Les mer >>