<< TILBAKE
PUBLISERT AV Friidrettsgruppa
PUBLISERT Nyhet
OVERSKRIFT Suksess med Henriksens metode!
KILDE ØP - Video: ØP
DATO 14/01/15
TEKST Kravle som en åme, sparke andre i baken og meditere over egne prestasjoner er bare deler av ingrediensene i Larvik Turns friidretts fredags-trening.( Se video til høyre på denne siden.)
Siden 80-tallet har friidrettstrener Ole Petter Henriksen jobbet med trening av hele kroppen gjennom ulike øvelser med fokus på lek, moro og variasjon.

– Jeg har vært trener i 30 år, så dette er en blanding av ting jeg har holdt på med som trener. Det har stadig blitt utviklet med nye øvelser også, forteller Henriksen som sin litt utradisjonelle treningsmetode.

Han har trent klubber i Oslo, Trondheim og Bodø og hentet inspirasjon fra de ulike byene, samt en israelsk trener.

– Det går mest på at jeg ønsker at de skal være sterke i basisen, sier Henriksen og sikter til området mellom armer og bein.

Trener hele kroppen
De har for eksempel krabbeøvelser for å stimulere diagonalt i kroppen som Henriksen beskriver.

– Det er viktig for styrken, spenst, hurtighet, teknikk, balanse og mental trening mot slutten. Det kommer stadig vekk nye øvelser til for å trene hele kroppen. – Folk blir overrasket over hvor mye annet vi driver med enn bare løping.

Henriksen returnerte til Larvik i 2012 og siden han ble friidrettstrener har han innført basistreningen til Larvik Turns friidrettsgruppe.

– Det hjelper veldig for støttemuskulaturen, og jeg har hatt denne type trening for både fotballag og håndballag.

Stor variasjon
Denne fredagen ØP var innom skulle flere av ungdommene konkurrere på stevne dagen etter, så det ble en litt lettere utgave enn vanligvis. Like fullt så det mer enn utfordrende nok ut ved selvsyn.

Patryk Kuklinski startet på friidrettsgruppa i fjor sommer og han synes fredagstreningen er helt topp.

– Jeg har ikke vært borti noe sånt før, men synes det er et bra opplegg med variasjon. Jeg får trent hele kroppen, og ikke bare løping, sier Kuklinski som hadde en klar tanke om hva som var verst å gjøre.

– Den Ole Petter kaller Elgen, hvor man trekker en annen over hele banen. Den er tung, men jeg synes også den er bra og morsom, sier unggutten.

Merker ikke treningen
Synne Frydenlund er helt enig med klubbkameraten sin.

– Det er en morsom måte å trene styrke på som gir god kroppskontroll, sier hun.

Det at det er mye lek og humor gjør at man ikke merker at det trenes styrke. Frydenlund (18) er nærmest for veteran å regne med sine 11 år i friidrett, men hun får lært noe nytt og synes 10-minuttersdrillen er det tyngste.

Sportslig leder Arne Svardal er selv med og får kjørt kroppen sin, og han roser Henriksens metode.

– Bare se hvor mange som møter opp selv om det er på en fredags kveld.

INNHOLD
KLASSE
LINK