<< TILBAKE
PUBLISERT AV Friidrettsgruppa
PUBLISERT Nyhet
OVERSKRIFT Tåkete Tinestafett
KILDE ØP Ingvill Dybfest Dahl
DATO Juni 05
TEKST Til tross for at årets Tinestafett var utgave nummer 13, blåste de rundt 1.100 deltakerne i tåke og duskregn, og bidro til høylytt stafettstemning på Lovisenlund.
INNHOLD 124 lag fra 6.- 9. klasse ved Larviks skoler var påmeldt til årets Tinestafett på Lovisenlund. Det betyr at over 1.100 stafetthungrige elever inntok løpebanen ved Bøkeskogen i både tåke og regn i går. Men været satte absolutt ingen stopper for verken entusiasmen eller desibelnivået på stadion. Når beste heiegjeng premieres er det ingen grunn til å være beskjeden. Stafettløperne selv hadde kvalifisering til fylkesfinale i Tønsberg for de to raskeste lagene på hvert trinn.
På 7. trinn gjorde Tjodalyng rent bord, med to av to mulige lag videre til mangekamp i Tønsberg 9. juni, en reprise på fjorårets prestasjon av Tjodalyng.
Laget til Beathe M. Skallist, Vilde Wøien og Frida Bergedal løp alle i sokkelesten – til stor suksess. Tjodalyng-laget kom i mål ti sekunder før sin nærmeste konkurrent, som også var fra Tjodalyng.
Det går mye raskere i sokkelesten, forklarer Wøien.
Da kommer du opp på tærne.
Sokkelest-taktikken gjorde susen på Lovisenlund, men også noe trening lå bak den suverene seieren.
Vi har trent i én måned, forteller Bergedal.
Vi har én gymtime hver dag, presiserer Wøien.
Det har blitt både ekstra løpetrening og trening på veksling for Tjodalyng-jentene, som sammen med Truls Henrik Andseassen, Boye Skuggedal, Jonas Thorsen, Philip Håkestad og Ida K. Sæterdal stakk av med 7.klasse-seieren.
Like viktig som løpsinnsatsen, så framheiingen av eget og andres lag ut til å være. Brunla ungdomsskoles «Cheer leaders» stilte med stortromme og ropert for anledningen.
Hva er morsomst av å løpe og å heie?
Begge deler, mener Marius Østberg på Sigurd Kvernas rygg.
Vi vant prisen for beste heiagjeng i fjor, og vil gjøre det igjen.
Rundt 30 elever fra idrettsklassen ved Thor Heyerdahl videregående skole stod bak det vellykkede arrangementet. I tillegg til planlegging stod 2.-klassingene også for energisk oppvarmingsveiledning fra taket på kiosken, tilrettelegging og oppfølging av deltakerne, samt ivrig vaffelsalg i kiosken.
Det har vært ganske intens planlegging de siste to ukene, forteller stevneleder Marius Grøvlen.
Det er mange å holde styr på, men vi holder tidsskjemaet.
KLASSE
LINK Les mer >>