<< TILBAKE
PUBLISERT AV Friidrettsgruppa
PUBLISERT Nyhet
OVERSKRIFT Hasle lett til dagens finale
KILDE ØP - Nils-Erik Kvamme
DATO 20/08/2005
TEKST Jørgen Hasle Johansen tok seg lett til dagens finale på 800 meter i gårsdagens forsøksheat under NM i Bergen. Klokka 15.45 i dag kan du se Jørgens kamp om NM-medalje på NRK TV.
INNHOLD src="http://www.larvikturn.no/Friidrett/Bilder/001hasle01_656641g.jpg" align="right" hspace="5" vspace="5"> - Jeg tar ikke gull. Den er forhåndsbestilt til hjemmefavoritten Ådne Svan Dahlin, sier Jørgen Hasle Johansen etter at han nærmest lekende lett kontrollerte konkurrentene inn til finaleplass i går ettermiddag.
Jørgen ønsket seg lett fart på de første 400 meterne under forsøksheat nummer to i går. Og han fikk det som han ville. Rundepasseringen var på 58. Da lå Jørgen aller sist i feltet.
- Jeg la meg bakerst og slapp dermed knuffingen. Da det var 300 meter igjen lå feltet så samlet at det ikke ble noe problem å avansere, forteller han.
Og inn i siste sving satte Tjøllinggutten inn støtet. Gjennom svingen avanserte han til tet, og ledet greit da det gjenstod 60 meter.
- Jeg hadde mer å gå på, men lot et par mann passere de siste meterne. Jeg visste at jeg var klar for finalen, sier en rimelig selvsikker mellomdistanseløper.
Men han var langt fra sikker før start.
- Heldigvis trakk jeg det letteste heatet, så da jeg skjønte jeg sjansene steg, sier han.
Farten i det første heatet var nemlig atskillig raskere.
1.54,25 er ikke i nærheten av å skremme noen. Det gir Jørgen blaffen i.
- Tida spiller ingen rolle. Det viktigste er at jeg føler jeg har mer å gå på, sier han.
Men gullet har han ikke noe håp om å klare. Medaljene bak Gulars Svan Dahlin blir det derimot kamp om.
- Det blir et bikkjeslagsmål om sølv og bronse. Og jeg skal gjøre alt som står i min makt for å ta medalje. Håper mange fra Larvik setter seg ned foran TV i ettermiddag, ber han.
- Og hvilket løpsopplegg ønsker du?
- Akkurat som under forsøket. Sakte fart fra start, og full pinne fra 200 meter og inn. Jeg har min klart største styrke i spurten, og håper å henge med helt inn. Uansett blir det spennende. Ikke minst for meg, sier han og forsikrer alle friidrettsvenner i Larvik om at han gleder seg skikkelig.
Bestetida under gårsdagens forsøk var på 1.53,34. Ellers hadde seks utøvere bedre tid enn Jørgen Hasle Johansen under gårsdagens forsøk.
KLASSE
LINK Les mer >>